ταυτότητα

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

 • Τι είναι o Χαρτογράφος
  Μια απόπειρα εξερεύνησης  στις περιοχές της σκέψης, της δράσης, της πραγματικότητας όπου ο πολιτισμός και η πολιτική γίνονται ένα. Έτσι όπως ήταν και είναι σε κάθε σημαντική στιγμή.

 

 • Γιατί είναι απαραίτητος
  Η θάλασσα του διαδικτύου είναι ομολογουμένως πλούσια σε συγγραφικές-δημοσιογραφικές ακτές και κάθε είδους νήσους αληθειών αλλά και Σειρήνων. Από αυτήν όμως, λείπουν ιστότοποι που συνδέουν την είδηση και την επικαιρότητα με τον πολιτισμό ως πολιτική και αντιστρόφως.

 

 • Τι θέλει να κάνει
  Φιλοδοξεί να καταδείξει, με σαφή και όμορφο τρόπο, ότι η αντίσταση στη διάλυση δεν αποπλέει μάταια ούτε οδηγεί σε αχαρτογράφητα νερά, όπως συνηθίζουν να λένε οι σύγχρονοι τοποτηρητές του πολιτικού, νοητικού και ψυχικού status quo.

 

 • Τι θέλει να πετύχει
  Ελπίζει να θυμίσει στον επισκέπτη του και σε εκείνους με τους οποίους αυτός συνομιλεί, ότι υπάρχει αξία σε κάθε πράξη, καταγραφή, εικόνα, πληροφορία, που εκφράζει τις προσδοκίες και υπηρετεί τις ανάγκες όλων μας εδώ και τώρα. Να πείσει ότι το επιχείρημα είναι πιο αποτελεσματικό από το κλισέ.  Να υπογραμμίσει την άμεση ανάγκη να κατανοήσουμε γιατί συμβαίνουν όσα συνέβησαν χθες, γιατί πρέπει να δημιουργήσομε και να πράξουμε  σήμερα και γιατί η αναμονή μέχρι αύριο είναι επικίνδυνη πολυτέλεια.

 

 • Τι δεν είναι ο Χαρτογράφο

Δεν είναι ακόμη ένα ιστολόγιο που εξαντλείται και εξαντλεί με αδιέξοδες πολεμικές.

Δεν είναι μια στοίβα αφηρημένων λέξεων και στερεότυπων  κατά των μνημονίων και όσων άλλων  μας βασανίζουν ή μας απειλούν.

Δεν είναι χώρος πολιτικολογίας αλλά πολιτικής σκέψης και προτάσεων.

Δεν είναι ένας χώρος προβολής κούφιου ναρκισσισμού  αλλά δρώντος πολιτισμού.

 • Ποιοι έχουν βήμα στον Χαρτογράφο

Απευθύνεται σε όλους όσοι:

…πιστεύουν ότι η αλλαγή είναι αναγκαία και εφικτή,

…αναγνωρίζουν ότι η πολιτισμική δημιουργία είναι πολιτική πράξη

…συνδιαλέγονται βάσει ιδεών και  αξιών και όχι κομματικών γραμμών.

 

Μοναδικό «διαπιστευτήριο», η πίστη στην πιο φιλόδοξη επανάσταση: τη δημοκρατία. Ανεξαρτήτως συμμετοχής ή μη σε πολιτικά και κοινωνικά σχήματα.