Αυτοψία στους νέους «Παρθενώνες» του Ελληνικού

«Το «επενδυτικό» σχέδιο υπερεκμετάλλευσης του Ελληνικού πλήττει βάναυσα το πνεύμα του τόπου, την οικολογική βιωσιμότητα, τις οικονομικές δραστηριότητες και τις κοινωνικές ανάγκες των κατοίκων της Αττικής». Τα προβλήματα που θα φέρει η λεγόμενη επένδυση στο Ελληνικό καταδεικνύει η μελέτη της Ελένης Πορτάλιου, μέλους της Ευρείας Επιτροπής για το Ελληνικό και ομότιμης καθηγήτριας της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου.

Όπως σημειώνει στο κείμενό της:

«Με συνεχείς ανατροπές στη νομοθεσία, ακόμα και στους μνημονιακούς νόμους που ψήφισε η Βουλή, στο δημόσιο ακίνητο του Ελληνικού επιχειρείται να οικοδομηθεί μια νέα «πόλη», έκτασης 6.205.677 τ.μ. Οι «νέοι Παρθενώνες», που θα αναπτυχθούν πάνω στη θάλασσα και τα μνημεία, πάνω στη βλάστηση και την ήπια τοπιογραφία, θα καταστρέψουν ανεπανόρθωτα, με τους τεράστιους όγκους τους, το πνεύμα του τόπου και μια από τις σημαντικότερες πόλεις του παγκόσμιου πολιτισμού».

Παράλληλα, η μελέτη προτείνει ένα εναλλακτικό σχέδιο για το Μητροπολιτικό Πάρκο ώστε να αποτελέσει διεθνούς εμβέλειας πόλο περιβάλλοντος, πολιτισμού και αθλητισμού.

Το πλήρες κείμενο της μελέτης:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.